Het verhaal van Nick

Nick zorgt voor een groene en mooie stad

Hij is het liefst de hele dag buiten. Nick is allround hovenier bij Gemeente Nijmegen en te vinden in parken, wijken en andere plekken waar openbaar groen te vinden is en draagt bij aan een groene en mooie stad. Dat hij daarbij ook veel in contact is met de inwoners, maakt zijn baan al helemaal leuk.

Samen met zijn collega’s van de buitendienst start de dag van Nick van Putten bij de gemeentewerf aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Een bak koffie, een praatje, de eigen auto omruilen voor een busje van de gemeente en gaan. “We hebben een planning, dus ik weet waar ik moet zijn op een dag. Dat kan erg wisselend zijn.” Nesten van de eikenprocessierups, berenklauwen in een woonwijk, angst voor omvallende bomen: Nick staat paraat als inwoners meldingen doen. Niet alleen heeft hij ruime vakkennis als hovenier, ook is hij erkend boomverzorger.

Dat ik op deze en andere manieren kan bijdragen om de stad groener en mooier te maken, geeft wel voldoening.

Contact met mensen

Natuurlijk zijn er naast het afhandelen van de meldingen ook reguliere hovenierstaken. Een van Nick zijn favoriete werkzaamheden is het aanleggen en onderhouden van het zogenoemde bloemenwapen: aan de voet van de Belvédère is het stadswapen van Nijmegen te vinden dat gevormd wordt door duizenden kleine plantjes met bloemen in alle kleuren van de regenboog. “We beginnen in mei met aanplanten en we onderhouden het tot september, wanneer de bloemen echt uitgebloeid zijn. Het leuke is dat de bezoekers van dit parkje echt respect hebben voor het kunstwerk. Zelfs als de vierdaagse langs is geweest, ligt er nagenoeg geen afval in. Dat ik op deze en andere manieren kan bijdragen om de stad groener en mooier te maken, geeft wel voldoening.”