Over ons

Binnen de gemeente Nijmegen werk je samen met bijna 1.800 collega’s aan de opgaven uit het coalitieakkoord. Dit doen we met hart voor de stad en oog voor de toekomst. We geloven binnen Nijmegen in de kracht van samenwerken en staan daarbij voor:

  • Vertrouwen als vertrekpunt
  • Kiezen voor contact
  • Gewoon doen wat nodig is
  • Leren van wat we doen 

Vincent werkt al 35 jaar voor de gemeente Nijmegen. In de video hieronder vertelt hij je meer over hoe dat is. 

Werken bij de gemeente Nijmegen. 
Hart voor de stad.
Oog voor de toekomst. 

Vincent Meijers - senior beleidsmedewerker openbare ruimte

Nijmegen, de stad waar ik geboren en getogen ben. Al 35 jaar werk ik voor de gemeente Nijmegen. Maar dit jaar komt er een einde aan. Ik ga met pensioen. Het voelt wel gek. Ik heb er de leeftijd voor, maar ik voel me nog jong. Ik lijk daarin wel op Nijmegen.

Nijmegen is een stad met een rijke geschiedenis. Wat je nog steeds terugziet. Keizer Karel de Grote liep hier rond in het Valkhof. En Unesco bestempelt de Romeinse legerkampen die in de bodem van Nijmegen bewaard zijn gebleven, als werelderfgoed.Tegelijk voelen we ons jong, duizenden mensen vieren elk weekend het leven. En, we blijven vernieuwen en innoveren. In stad, maar ook met kennis. De Radboud Universiteit levert elk jaar jonge dokters, wetenschappers en uitvinders waar we recent nog Nobelprijzen mee hebben gewonnen.

Binnen de organisatie is natuurlijk nooit 35 jaar hetzelfde. Het is altijd in beweging, Maar ik heb er altijd met plezier in gewerkt. We zijn een middelgrote stad met een gezellig dorps karakter en dat voel je terug op de werkvloer.
De oudste stad van Nederland, bruist van de energie. Jij ook? Solliciteer en werk met ons mee.

Werken bij de gemeente Nijmegen. 
Hart voor de stad. 
Oog voor de toekomst. 
Ga naar nijmegen.nl/vacatures

Jouw werkplek

Wanneer je werkt voor de gemeente Nijmegen heb je als 'thuisbasis' een van de volgende gebouwen: het stadhuis, de Mariënbeurs (Stadswinkel), het Regionaal Archief Nijmegen, de Nieuwe Dukenburgseweg of een van de wijkcentra of sportlocaties. Je bent vrij om flexibel en hybride te werken, wanneer dit past binnen jouw functie. In het stadhuis en de Mariënburg zijn er ontmoetingsruimtes waar je verbinding kunt zoeken met collega's en kunt ontspannen. We vinden persoonlijke ontmoetingen met elkaar en onze partners in de stad belangrijk, maar bieden je ook de mogelijkheid om ergens anders te werken dan op een van onze locaties. 

Werken in een ontmoetingsruimte
Buiten overleggen
Werken in binnen een team
Collega's praten in ontmoetingsruimte
Man en vrouw werken hybride