Het verhaal van Maike

Maike is de vliegende keep en duizendpoot van het ontwikkelgebied rondom het station. Als strategisch adviseur draagt ze door allerlei klussen bij aan de herinrichting van het gebied. Door de afwisseling in taken weet ze nooit wat er op haar pad gaat komen en dat vindt ze heerlijk.

Bijdragen aan eigen leefomgeving

Voordat ze bij de gemeente kwam, werkte Maike bij een adviesbureau. “Daar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan door te werken met verschillende overheidsinstanties in het ruimtelijk-fysieke domein. Veel van wat ik daar geleerd heb, kan ik toepassen in mijn baan bij de gemeente.” Maike woont in het westen van Nijmegen en is altijd al betrokken bij de stad. “Het is gaaf om nu voor mijn eigen stad te werken en omdat het zo dichtbij huis is ook goed te combineren met mijn gezin. Gemeente Nijmegen heeft veel ambities op het gebied van duurzaamheid, woningbouw en mobiliteit en het voelt goed om bij te dragen aan deze ingewikkelde puzzel in mijn eigen leefomgeving. Wat me is opgevallen is dat iedereen bij de gemeente werkt met het hart voor de stad. Dat leidt er weleens toe dat het vanuit die gedrevenheid soms lastig is om te kiezen wat er wel en niet gedaan wordt. Wat dat betreft creëert het structureren en verzakelijken van processen meer rust in het werk en gebeurt dat binnen de gemeente steeds meer, wat prettig is.”

Gemeente Nijmegen heeft veel ambities op het gebied van duurzaamheid, woningbouw en mobiliteit en het voelt goed om bij te dragen aan deze ingewikkelde puzzel in mijn eigen leefomgeving.

Een verbindende en afwisselende rol

Binnen het managementteam van het stationsgebied heeft ze een flexibele, verbindende en afwisselende rol en dat bevalt Maike heel goed. “Ik leg lijntjes tussen de beleidsdisciplines van de uitvoeringsprojecten. Vanuit mijn brede blik op het project schakel ik heel veel met al die verschillende mensen en projecten om ervoor te zorgen dat we beter met elkaar samenwerken en zo meer waarde toevoegen aan het gebied. Zo heb ik bijvoorbeeld heidagen voor de projectleiders van de gemeente, ProRail, NS en de provincie georganiseerd om samen op één lijn te komen wat betreft de samenwerking in een deelproject. Alle losse onderdelen moeten straks samenkomen en dus is het handig dat er goede afstemming is.” Naast haar werk als strategisch adviseur begeleidt Maike af en toe intern teams bij ontwikkelprocessen en is ze zo nu en dan dagvoorzitter. “Dat je binnen de gemeente ook andere rollen kan vervullen, vind ik ontzettend leuk. Ik ben iemand die veelzijdig is en die afwisseling in werk ook nodig heeft.”

Meepuzzelen

Vanuit huis fietst Maike zo haar werkgebied in. De rauwheid van de plek vindt ze wel mooi. “Je ziet hier oud en nieuw door elkaar. Er zijn nog veel panden die gesloopt gaan worden en er staan al nieuwe. Als alles af is, zijn het oosten en westen van Nijmegen verbonden door het nieuwe gebied.” Zo ver is het nog niet, dus mag Maike nog lang meepuzzelen om het stationsgebied tot een mooi geheel te maken.