Het verhaal van Denise

P&O adviseur Denise werkt voor het hart van de stad

Hoe trek je de juiste mensen aan op het moment dat er krapte is op de arbeidsmarkt? Werving en selectie is tegenwoordig meer dan alleen even wat vacatures plaatsen, weet Denise, die als senior P&O adviseur bij de gemeente werkt. Vanuit het hart van de stad zoekt ze naar nieuwe talenten.

Ze begon ooit bij de gemeente bij Bureau Incasso, ging van daar naar arbeidsbemiddeling en werkt nu al enige tijd bij P&O. Denise van Dinteren zit midden in het proces waar ook andere organisaties en bedrijven mee bezig zijn: hoe laat je zien dat jouw organisatie zeer de moeite waard is om voor te komen werken? “Waar je voorheen begon met een hele eisenlijst, laat je nu eerst zien wat jij als organisatie te bieden hebt. Ook kijken we bij toekomstige werknemers veel meer naar talenten en kwaliteiten dan alleen een diploma en letten we er ook op of iemand bij de organisatie past.” 

Balans, werkdruk en persoonlijke ontwikkeling

Werkzoekenden, zeker de generatie die net klaar is met een studie, kijkt bij het zoeken naar een baan naar meer dan alleen het salaris. Arbeidsvoorwaarden, balans tussen werk en privé, de werkdruk en de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkelingen: het zijn allemaal zaken die in overweging worden genomen. “Voor mijzelf zijn het ook belangrijke dingen. Zo heb ik kleine kinderen en is het prettig dat ik de regie heb over mijn eigen agenda en flexibel kan werken.” Die omslag in kijken naar werk en werknemers maakt dat het werk van een P&O adviseur nooit verveelt. “Er is een continue afweging tussen dingen die morgen gedaan moeten zijn en de veranderingen op de lange termijn. Zeker als er een nieuwe coalitie is met ambitieuze plannen kan het een spannende tijd zijn. De mensen die de plannen gaan uitvoeren, moeten wij namelijk werven. Ik vind dat een grote uitdaging en doe het graag.”

Waar je voorheen begon met een hele eisenlijst, laat je nu eerst zien wat jij als organisatie te bieden hebt.

Het hart van de stad

Hoe leuk het is om in en voor de gemeente Nijmegen te werken, weet Denise als geen ander. “Zelf woon ik in Lent en geniet niet alleen van de stad, maar ook van de natuur die hier in de omgeving is. Als ik zo Nijmegen zie liggen als ik vanuit huis kom, dan maakt het me trots te beseffen dat ik voor het hart van de stad mag werken.”

Het is duidelijk. Denise werkt niet alleen voor het hart van de stad; de stad zit ook in haar eigen hart.